Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een multilingual werkomgeving?

Koopman International is een internationaal opererende import- en exportonderneming en gespecialiseerd in non-food artikelen. Wij zijn één van de grootste importeurs van Europa en wij leveren consumentenproducten aan bedrijven binnen de detailhandel, zoals supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, warenhuizen en internationale bedrijven. Het hart van Koopman International ligt in Amsterdam. Ons hoofdkantoor en de showrooms zijn gevestigd in Amsterdam Noord. We hebben ook kantoren en showrooms in meer dan 24 landen in Europa en tevens in het Midden-Oosten, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Ons distributiecentrum is volledig geautomatiseerd en gevestigd in Emmeloord.

We hebben een breed assortiment met meer dan 30.000 verschillende artikelen, je kunt denken aan huishoudelijke artikelen, gereedschap, speelgoed, tuin, zomer, kerstartikelen en nog veel meer. Al onze producten voldoen volledig aan alle EU milieu- en veiligheidseisen. We hebben een eigen gecertificeerde product veiligheidsafdeling en daar worden de producten volgens de nieuwste wetgeving getest en gecontroleerd.

Wat ga je doen?
Je komt te werken als coördinator vertalingen binnen het Ontwerpteam , bestaande uit 29 collega’s. Het team is samengesteld uit 10 trafficers, 17 vormgevers en 2 coördinatoren vertalingen.  Er is veel diversiteit op de afdeling wat betreft achtergronden, leeftijden en persoonlijkheden.  De Ontwerpafdeling maakt voor diverse productgroepen van onze collectie verpakkingslijnen om daarmee één uitstraling na te streven. Voor de verpakkingen is een artikelomschrijving in meerdere talen nodig. Als coördinator vertalingen houd je je bezig met de coördinatie van de talen op de verpakking. Vertalingen worden door jou aangevraagd bij vertaalbureaus en freelancers.

  • Uitzetten van teksten t.b.v. verpakkingen in het Nederlands/Engels naar verschillende vertalers;
  • Overzicht houden m.b.t. ontvangen vertalingen voor lopende opdrachten en special accounts;
  • Je hebt een coördinerende rol tussen vertaalbureaus, trafficers en ontwerpers.

Herken jij jezelf in het profiel?

  • MBO+ werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met projecten en coördinerende werkzaamheden;
  • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift;
  • Je hebt affiniteit met taal;
  • Je bent doortastend en kan goed functioneren binnen een hectische en dynamische omgeving;
  • Je bent accuraat en een aanpakker met een hands on mentaliteit;
  • Je kan goed overweg met Excel, Outlook en Word.

Wat mag je van ons verwachten?
Je maakt deel uit van een internationaal Amsterdams familiebedrijf. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, dit zal tijdens een persoonlijk gesprek nader toegelicht worden.

De voorkeur gaat uit naar een Coördinator Vertalingen die fulltime beschikbaar is, maar 32 uur is bespreekbaar. De werktijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur, maar in drukke tijden is extra hulp naast de reguliere werktijden zeer welkom. 

Geïnteresseerd?

Interesse in werken bij Koopman? Neem dan contact op met onze afdeling Personeelszaken.

Hoofdkantoor
+31 20 494 7777 sollicitanten@koopmanint.com